Mini kosorrú (Miniature Lop)

Mini kosorrú (Miniature Lop)

  • TÍPUS - feltűnő, erős, tömör. A test rövid, széles, jól izmolt, alig látható nyakkal. A jól izmolt far rövid és jól lekerekített. A mellkas széles és mély, ívelten találkozik a széles és erőteljes vállal. A mellső lábak tömörek, rövidek és egyenesek. A hátulsó lábak rövidek, erősek, erőteljesek és párhuzamosak a testtel. A farok egyenes és erős, jól szőrözött. Egy kis toka megengedett, de nem kívánatos.

Enyhe és súlyos hibák: Lásd az általános részben.

  • SÚLY - felnőtt állat esetén: ideális súly 1,5 kg -1,6 kg.

Minimális súly 1.25kg, maximális súly 1.70kg.

            8 pont                   9 pont                    10 pont                      9 pont

(1,25-1-34 között)  ( 1,35-1,49 között ) (1,50-1,60 között ) (1,61-1,70 között)

  • SZŐRZET - A szőrzet sűrű és rugalmas. A lábak és a mancsok jól szőrözöttek.

Enyhe és súlyos hibák: Lásd az általános részben.

  • FEJ, KORONA ÉS SZEMEK - a fej feltűnő, széles és jól fejlett. A profil (orrhát) erőteljesen kerek/ívelt, jó szélességgel a két szem között. Jól kitöltött pofarész, széles áll. A szem nagy és fényes. A fül alapja kifejezett, kiemelkedve halad a fejtetőn át koronát képezve.

Enyhe hibák: A fej egy kicsit eltér a fajta és az ivar jellegétől.

Súlyos Hibák: A kosorrúra egyáltalán nem jellemző fej; a nőstényeknek kifejezetten bakra jellemző feje van, baknak pedig nőstényre jellemző.

  • FÜLEK - Fejhez egy egy jól fejlett úgynevezett koronával csatlakoznak patkó formájúak és a fülkagyló a pofa felé néz. A fülek szerkezete stabil, szélesnek és kellően húsosnak kell lenniük, jól szőrözöttek, végei szép kerekek.

Enyhe hibák: Gyenge lapos korona. Gyenge vékony vagy vasalt fülek. Rosszul hordott, kicsit felálló (lebegő) fülek. A test méreteihez nem passzoló fülek.

Súlyos Hibák: Az egyik vagy mind kettő fül ideiglenes függőleges hordása.

  • SZÍN ÉS JEGYEK - minden (el)ismert nyúlszín és jegy elfogadott.
  • Ápoltság- Lásd.: Általános részben.